Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātrī top jauna izrāde “Pārceltuve”

Redakcija
Redakcija

Darbu pie savas otrās lugas “Pārceltuve” iestudēšanas sācis Dramaturgu teātra dramaturgs un režisors Māris Gipters.

“Pirmā manis rakstītā un režisētā izrāde “Kāpēc gan ne...” jau tiek rādīta skatītājiem. Ko nu tur mierā sēdēsi - uzasinu zīmuli, savācu komandu un kopīgiem spēkiem uz priekšu! Lai arī šoreiz izrāde būs drāma, bez vārdu spēlēm un melniem jociņiem man, protams, nesanāks, būs arī tie. Ar solījumiem gan būšu piesardzīgs, pasaule apkārt jau pāris gadus tāda dīvaina, bet plāniņš parādīt šogad ir,” saka M. Gipters.

Lugas “Pārceltuve” darbība risinās šķīstītavā. Tur satiekas no zemes dzīves aizgājušie, kuriem tālākais ceļš uz mūžīgo mieru nav tik vienkāršs. Sagaidāmas intrigas, dažādu emociju spēles un, protams, mīlestība.

Izrādē piedalās Dramaturgu teātra aktieri Elza Mazule, Ketija Ruska, Marta Giptere, Linda Ozoliņa, Agita Obrumāne, Ilona Pilmane, Renāte Šidlovska, Olga Zeile, Arnis Bērziņš un Jānis Logins.

Tikmēr Dramaturgu teātra 26.studija aprīlī sākusi darbu pie savas pirmās mācību izrādes, Hermaņa Paukša komēdijas ”Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi”. Savukārt 25. studija aktīvi rosās pie savas otrās mācību izrādes, H. Paukša lugas “Ķerra”. Viņiem pievienojušies 23. studijas audzēkņi, kuriem šī luga ir diplomdarbs.

24.studijas audzēkņi visu aprīli turpina darbu pie otrās mācību izrādes, H. Paukša lugas „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudējuma, ko gatavojas parādīt skatītājiem š.g. maijā.

Aprīlī mācības uzsākusi teātra 27. studija, kura pirmos piecus mēnešus nodarbosies ar vingrinājumiem, lai izveidotu nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pēc tam tiks iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.